nieuw werk, oude liefde

geheimdoosje, vogelwereld 2012(700)

Ik heb het eerder gedaan, toen met de sigarenkistjes die Harrie overvloedig bij elkaar rookte.
Ik noem ze "geheimkastje" kleine verhaaltjes in een doosje. Soms met deurtjes, dan lijkt het wat op een altaarkastje, soms zonder.
Een vondst is vaak het uitgangspunt, een stuk metaal, een vogelschedeltje. Voor mij zijn deze kastjes het punt waar al mijn disciplines samenkomen. Schilderen, ikonen, objecten, het wordt allemaal gecombineerd binnen vier muurtjes....

piepkleine moeder Gods

moeder gods voor pim

4x3,5cm meet deze afbeelding die ik maakte voor een vriend. Niet op hout maar op 400grms papier geschilderd. Daardoor is het goud wel heel mooi van structuur geworden. Lief hé?

Nieuwe serie grafiek: "Magnolia"Ik heb een aantal weken gewerkt aan een serie van twaalf prenten met als onderwerp „Magnolia”.
Het zijn, zoals meestal, monoprints geworden. In deze tijd vind ik een oplage van een prent geen interessant gegeven, reproductie is geen doel op zich meer.. Wat blijft is het spelen met kleur en vorm, de grafiekpers als speeltuin!!
Hierboven drie van de prenten. Kijk onder grafiek naar de rest!

nieuwe ikoonIk schilderde deze ikoon van de Christus-Immanuel voor een vriendin die 33 jaar in een klooster heeft geleefd en daarnaast werkte met zgn. „achterstandskinderen”. Liefde voor de mens en het kind is ook nu nog een centraal thema in haar leven. Deze ikoon verwijst naar visioenen uit het oude testament : Jesaja 7:14.: „Daarom zal de Heer zelf u een teken geven: de jonge vrouw is zwanger, zij zal spoedig een zoon baren en hem Immanuel (God met ons) noemen..

kopie van een wandschildering


Driekoningen bij het kind. (september- december 2011)

Een héél andere vormentaal. Ik heb deze kopie aangepakt als een ikoon maar dan wat „schilderachtiger” opgezet. Een hele klus!!Kopie in eitempera van een wandschildering uit de Sint Jan de doper
Roomskatholieke kerk te Keijenborgh.
Origineel ( ongeveer 6,5 meter hoog) uit 1932 door Jos Ten Horn. Deze kopie is 100x 44cm.