Alweer een chocolade schilderijZo kan internet werken:
Plaats ik begin april een berichtje over mijn deelname aan het chocolade festival in 2009 (!), krijg ik begin mei j.l. een mailtje van een Belgische firma die een ruiterportret in chocolade wil hebben. Dankzij de zoekmachine van Google waren zij direct op mijn site terecht gekomen.
Een echte spoedklus, vrijdag 6 mei werden drie emmers chocolade (wit, melk en puur) per bode uit België bij mij afgeleverd, woensdagochtend 11 mei reed een koelwagen voor om het schilderij op te halen. Vanuit België ging het door naar Sevilla, Spanje, waar het als geschenk bij een bruiloft werd aangeboden. Het model is een jeugdfoto van de grootvader van de bruidegom... Op internet staat nog een foto van deze man op een ander, prachtig, Andalusisch paard. Voor mij de mooiste paarden die er zijn, barok, gedrongen maar sierlijk. Deze man beheerst met groot gemak het temperament van zijn paard.
De chocolade is aangebracht op een multiplex paneel van 120x120cm. Het paneel is ingelijst in een 3d baklijst om de chocoladelaag te beschermen tegen stoten.