WORKSHOP ENCAUSTIEK IN MEI

thumbnail_img_2081

BASISWORKSHOP ENCAUSTIEK
door Nicole Karrèr


Maak kennis met de 2000 jaar oude encaustiek-schildertechniek tijdens de workshop die ik vrijdag17 mei geef in het atelier van Miriam Verbeek in Ellecom.
De encaustiek-techniek is vooral bekend van de zogenaamde Fayoumportretten (Egypte) die tussen 100 voor en 200 na Christus werden gemaakt en op de windselen van mummies werden bevestigd. Veel van deze portretten werden gemaakt met gekleurde, gesmolten was en zien er vandaag nog net zo stralend en kleurrijk uit als toen ze gemaakt werden. Ook voor de moderne kunstenaar is deze techniek interessant vanwege de vele mogelijkheden die het biedt. Natuurlijk om “gewoon” te schilderen maar ook doordat het mogelijk is om verschillende materialen in de was in te sluiten. Denk aan foto’s, textiel, papier en natuurlijke materialen. Een werkstuk wordt opgebouwd in verschillende lagen was die tussendoor met een gasbrander worden verwarmd om een goede hechting te krijgen. Om de was op te brengen en te bewerken gebruiken we penselen maar ook metalen modeleer-gereedschap.Vrijdag 17 mei 2024 Tijd: 10.15  tot 17.00 uur.
In het atelier van Miriam Verbeek: Binnenweg 2, 6955 AX, Ellecom Kosten: € 100,- p.p incl. materialen, koffie/thee/lekkers en lunch.
Opgave: ateliernicolekarrer@gmail.com