Pasted Graphic 2 Pasted Graphic Pasted Graphic 2

Ik ben geboren als Nicole Joëlle Karrèr in 1957 in Amsterdam.
Àlles draaide bij ons thuis om kunst, taal en muziek. Mijn moeder was schilder en lerares Nederlands en Frans, mijn vader monumentaal beeldhouwer en technisch assistent aan de Rijksacademie. Mijn zus Juliette is pianiste, slagwerker, altvioliste en nog zo wat, onder andere wiskundige. Mijn zus Mathilde is fotograaf.
Intimiderend allemaal. Ik ben dan ook pas laat naar de kunstacademie gegaan.
Jong getrouwd met Harrie Huijs en snel moeder geworden was ik al 29 toen ik begon op de Arnhemse kunstacademie.
Dat waren vier bijzondere, heerlijke jaren die ik afsloot met een 1ste graads lerarendiploma tekenen en schilderen. (1991)
Voor de klas heb ik nooit gestaan, wel heb ik altijd bij bedrijven gewerkt waar het om handvaardigheid en ambachtelijkheid ging. Zo heb ik een brede ervaring in verschillende disciplines en materialen opgebouwd.

Die veelzijdigheid is zichtbaar in mijn werk: na al die jaren heb ik nog steeds geen vaste „stijl” ontwikkeld. Wel een handschrift natuurlijk, maar elk nieuw werk ontstaat helemaal nieuw vanuit een spelend zoeken met thema, inspiratie en materiaal.

Als er al een omvattend thema is dan noem ik dat „spirituele ontroering”.
Dat raakt aan religie in zijn zuivere vorm, eerbiedige verwondering over de schepping.
Geen antwoorden, alleen maar vragen. Vragend waarnemen. Steeds meer ook: genietend waarnemen.

Het thema van de vogel, vis en boom komt regelmatig terug in mijn werk. Het bewegen van dieren in de lucht en het water zie ik als metafoor voor de dimensie waarin de engel zich ophoudt. Een dimensie die raakt aan onze menselijke leefwereld, maar waar wij ons niet zo vanzelfsprekend in kunnen ophouden. En tussen water en lucht staat altijd de boom die beide werelden verbind...


Mijn Harrie is gestorven in 2007.
Wij hebben vier kinderen en inmiddels zeven kleinkinderen....

Geïnteresseerd in de rest van de familie?
kijk op www.karrer.nl voor werk van mijn ouders en zussen.

Publicaties en Interviews:
Breukvlakken
Het (on)volmaakte Lichaam
Begeerte
Kunstroute 2011: dichters en kunstenaars